Jak kandyzować skórkę pomarańczową,

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Jak kandyzować skórkę pomarańczową?

 

1. Przygotuj:

©       Pomarańcz [2 sztuki]

©       Cukier [0,5 szklanki

©       Woda [1 szklanka]

 

2. Pomarańcze dokładnie wyszoruj. Ściągnij skórkę z pomarańczy w jak największych kawałkach. Biały środek skórek wytnij czubkiem ostrego noża.

 

 

3. Zalej skórki wrzątkiem i zagotuj. Gotuj na małym ogniu przez 15 min. Po ugotowaniu zestaw skórki z ognia i pozostaw w wodzie do wystygnięcia.

 

 

4. Wystudzone skórki osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na cieniutkie paseczki.

 

 

5. Skórki i cukier wsyp na patelnię. Zalej wodą i zagotuj. Mieszaj do momentu, aż cukier się rozpuści.

 

 

6. Kiedy woda z syropu całkiem odparuje, a skórka stanie się szklista, przełóż ją na metalową kratkę i zostaw na kilka godzin do wystudzenia i wyschnięcia.

 

 

7. Gotową skórkę przechowuj w suchym i zamkniętym opakowaniu.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/porady/jak-kandyzowac-skorke-pomaranczowa/

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • swpc.opx.pl