Jadłospis dla Bretonii i Estalii, RPG
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Jadłospis dla Bretonii i Estalii
Sałatka Mireille – sałata, ziemniaki, jajka, jabłko, ser żółty 10zk 0,5
Zupa cebulowa 15/- 0,25
Zupa „Bonne femme” – pory, ziemniaki, przyprawy 25/- 0,25
Zupa „Julienne” – marchew, cebula, ziemniaki 45/- 0,5
Jajecznica z serem 25/- 0,5
Jajka „cocotte” – gotowane przez 12 min 1zk 0,25
Omlet leśny 12/6 0,25
Omlet z ziołami 30/- 0,5
Dorsz a la Pamentier 4zk 0,25
Dorsz zapiekany 2zk 0,25
Łosoś w sosie muślinowym 8zk 0,25
Śledzie po młynarsku – 20 sztuk 3zk 0,5
Wątróbki cielęce z cebulą 8zk 0,75
Homar au naturel – 5 sztuk 30zk 1,5
Małże a la Charantaise 24zk 1
Raki w rosole 9zk 1
Ślimaki a la poulette 21zk 2
Żabie udka smażone 6zk 1
Duszona cielęcina 3zk 1,5
Cynaderki cielęce 8zk 1
Eskalopki cielęce 11zk 0,75
Kotlety cielęce 3zk 1
Faszerowany mostek cielęcy 2zk 1,5
Móżdżek cielęcy 14zk 0,25
Ozorek cielęcy 6zk 0,25
Roti a la reau (żebym to ja wiedział co to jest... gdzieś to widziałem) 12zk 0,5
Serce cielęce saute (cena z racji trudności przyprawienia)
60zk 0,25 Befsztyk mielony 13zk
0,75 Polędwica wołowa a la Mandra 8zk 1
Wieprzowina Choucerote 5zk 0,75
Schab pieczony z ananasem 12zk 1
Kotlety jagnięce dziesięć sztuk 25zk 1
Łopatka barania dziesięć sztuk 6zk 2
Pieczony udziec barani 25/- 0,5
„Garnek alzacki” –2kg – dużo mięska z przyprawami i mnóstwo owoców 24zk 2
Indyczka duszona 1zk 0,5
Gęś pieczona 16zk 0,75
Kaczka a la Normande 7zk 0,5
Kura duszona12zk 0,75
Królik pieczony z musztardą 11zk 1
Zająć w czerwonym winie 6zk 0,5
Ciasto francuskie 20zk 0,5
Kapusta czerwona – 1kg 5zk 0,25
[ Pobierz całość w formacie PDF ]