Jadłospis dla Bretonii i Estalii, RPG

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Jadłospis dla Bretonii i Estalii

 

Sałatka Mireille – sałata, ziemniaki, jajka, jabłko, ser żółty 10zk 0,5

Zupa cebulowa 15/- 0,25

Zupa „Bonne femme” – pory, ziemniaki, przyprawy 25/- 0,25

Zupa „Julienne” – marchew, cebula, ziemniaki 45/- 0,5

Jajecznica z serem 25/- 0,5

Jajka „cocotte” – gotowane przez 12 min 1zk 0,25

Omlet leśny 12/6 0,25

Omlet z ziołami 30/- 0,5

Dorsz a la Pamentier 4zk 0,25

Dorsz zapiekany 2zk 0,25

Łosoś w sosie muślinowym 8zk 0,25

Śledzie po młynarsku – 20 sztuk 3zk 0,5

Wątróbki cielęce z cebulą 8zk 0,75

Homar au naturel – 5 sztuk 30zk 1,5

Małże a la Charantaise 24zk 1

Raki w rosole 9zk 1

Ślimaki a la poulette 21zk 2

Żabie udka smażone 6zk 1

Duszona cielęcina 3zk 1,5

Cynaderki cielęce 8zk 1

Eskalopki cielęce 11zk 0,75

Kotlety cielęce 3zk 1

Faszerowany mostek cielęcy 2zk 1,5

Móżdżek cielęcy 14zk 0,25

Ozorek cielęcy 6zk 0,25

Roti a la reau (żebym to ja wiedział co to jest... gdzieś to widziałem) 12zk 0,5

Serce cielęce saute (cena z racji trudności przyprawienia)

60zk 0,25 Befsztyk mielony 13zk

0,75 Polędwica wołowa a la Mandra 8zk 1

Wieprzowina Choucerote 5zk 0,75

Schab pieczony z ananasem 12zk 1

Kotlety jagnięce dziesięć sztuk 25zk 1

Łopatka barania dziesięć sztuk 6zk 2

Pieczony udziec barani 25/- 0,5

„Garnek alzacki” –2kg – dużo mięska z przyprawami i mnóstwo owoców 24zk 2

Indyczka duszona 1zk 0,5

Gęś pieczona 16zk 0,75

Kaczka a la Normande 7zk 0,5

Kura duszona12zk 0,75

Królik pieczony z musztardą 11zk 1

Zająć w czerwonym winie 6zk 0,5

Ciasto francuskie 20zk 0,5

Kapusta czerwona – 1kg 5zk 0,25

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • swpc.opx.pl