Jajecznica meksykańska, Przepisy Macka Kuronia, przepisy gastronomiczne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Jajecznica meksykańska

 

Składniki:

10 jaj

duża cebula

po jednej zielonej, czerwonej i żółtej papryce

strączek czerwonej ostrej papryki

5 twardych mięsistych pomidorów

2 łyżki masła

słodka sproszkowana papryka

łyżka posiekanej zielonej pietruszki

sól

pieprz

pieprz cayenne

 

Obraną cebulę drobno pokrój. Oczyszczoną z gniazd nasiennych, umytą i osuszoną paprykę pokrój w drobną kostkę. Teraz pomidory - sparz je, obierz ze skórki i starannie pokrój w kostkę. Na dużej głębokiej patelni stop masło, zeszklij na nim cebulę i dodaj pokrojoną paprykę i pomidory. Wszystkie składniki duś chwilę na średnim ogniu, ciągle mieszając.

 

Wszystkie jaja dokładnie rozbełtaj z solą, pieprzem, pieprzem cayenne i papryką. Wlej na patelnię z warzywami i smaż, mieszając, aż się zetną.

 

Przed podaniem jajecznicę posyp zieloną pietruszką.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • swpc.opx.pl