Jarzynowe miseczki, Przepisy Macka Kuronia, przepisy gastronomiczne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Jarzynowe miseczki

 

Składniki na 4 porcje:

2 duże selery

2 ogórki kiszone

jabłko

papryka

duża ugotowana marchewka

pół słoika Majonezu Light niskotłuszczowego WINIARY

natka pietruszki

sok z cytryny

cukier

sól, pieprz

 

Zacznij od przygotowania selerów: umyj je, zalej wodą i ugotuj do miękkości (około 25 minut). Potem przekrój na pół i obierz ze skóry. Ostrą łyżeczką wydrąż miąższ, tak by powstała miseczka o ściankach grubości około pół cm. Wydrążony miąższ pokrój w kostkę.

 

Jabłko obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazdo nasienne, pokrój w kosteczkę. Paprykę oczyść, pokrój razem z ogórkami i marchewką w drobną kostkę.

 

Wymieszaj seler, ogórek, jabłko, paprykę i marchew. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.

 

Majonez przypraw sokiem z cytryny. Sałatkę zalej majonezem i nałóż do miseczek selerowych. Przed podaniem udekoruj gałązkami natki.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • swpc.opx.pl